Vær med til to workshops i arkivets tegn. Vi sætter fokus på, hvordan scenekunstarkiver kan bruges som kreativ ressource og giver en hands on guide til, hvad der er vigtigt, hvis man vil i gang med at opbygge eller supplere sit (digitale) arkiv. Projektet Levende vidnesbyrd er initieret af Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret. Samarbejdsparterne er Dansk Scenekunst, Det Kgl. Bibliotek, Lokalarkiverne og Aarhus Teater. Projektet er finansieret af Statens Kunstfond og Holstebro Kommune.
Dag 1 stiller spørgsmålet: hvorfor er arkivet værdifuldt? Hvis man som teater skal bruge ressourcer på at skabe et arkiv, er det vigtigt at vide hvorfor og for hvem man laver det. Få indblik i en vifte af muligheder og bliv inspireret af praktiske erfaringer med, hvordan arkivet kan tilføre værdi i forskellige faser af arbejdet omkring teaterdriften.
Programmet for den 26. maj 2025:
Kl. 13:45: Drop in
Kl. 14:00: Kort velkomst og intro
Kl. 14:05: Del 1: Et liv med Babel
Kl. 14:50: Pause
Kl. 15:00: Del 2: Viden i bevægelse: Dans, Krop, Arkiv ved Karen Vedel, Andrea Deres og Carolina Bäckmann
Kl. 16:30: Afrunding og tak for i dag
Del 1:
Et liv med Babel - Skuespilleren som levende arkiv og karakterens performative biografi.
Gennem mere end to årtier har skuespilleren Søs Banke givet liv til karakteren Babylon – en fiktiv skikkelse med rødder i fortællingen om Babelstårnets fald. Babylon har sin oprindelse i slutningen af 1980’erne, hvor figuren først opstod som en kunstnerisk protest mod konformitetens mange former. Siden da har karakteren i over 30 år spejlet sin samtid – og har senest indtaget det digitale rum i et forsøg på at møde tiden dér, hvor den i dag synes at udspille sig for de fleste.
Del 2:
Lektor Karen Vedel præsenterer de nye metoder, hun og gruppen omkring forskningsprojektet Viden i bevægelse: dans, krop, arkiv har udviklet, til at anvende kropslige og fysiske arkivalier i kreative processer. Danserne Andrea Deres og Carolina Bäckmann demonstrerer sammen med kursusdeltagerne, hvordan man kan arbejde i praksis med arkivet med afsæt i de greb, der er udviklet i projektet.
Workshoppen er gratis, men tilmelding er påkrævet. Der er begrænsede antal pladser, og det er først til mølle ved at sende en mail til info@ntl.dk senest den 20. maj 2025.